Maija Klemetti, kuvataiteilija, valokuvataiteilija, taidegraafikko

Työskentelen aina sarjallisesti; haluan käsitellä kulloistakin aihetta niin kauan, että se on mielessäni loppuun ajateltu. Sekä visuaalisesti että aiheellisesti. Tekniikan valitsen aiheen vaatimusten mukaan. 

On olemassa myös töitä – lienee suurin osa tuotannostani – joiden arvo on siinä, että ne vievät eteenpäin, ei niinkään siinä, että niiden eteen pysähdyttäisiin. Sellaiset jätin kaappiin. Ja monia muitakin niiden lisäksi. Kaikella on oma merkityksensä.

Olen esteetikko. Elämän kauneus, joskus kaikessa karuudessaankin, puhuttelee minua voimakkaasti. Ajattelen, että ihminen on omien kokemustensa summa, ja siksi en pysty tekemään taidetta, jota en olisi käynyt mielessäni läpi: siitä tulisi vain sisällötön kuori. 

Haluan, että visuaaliseen muotoon pukemani ajatukset herättävät vastakaikua, mielellään jollain muulla tavoin kuin itselle olisi tullut mieleenkään. En yleensä analysoi töitäni enää sen jälkeen, kun olen ne lopullisesti laskenut käsistäni. Joskus huomaan ilokseni, että niihin on liittynyt sellaisiakin sivupolkuja, joita en tietoiseti ole päässäni pyöritellyt tekoprosessin aikana. Silloin hymyilyttää, joka kerta.

Olen aikamatkalla. Kaikkea ei voi saada, paljon jää näkemättä, tekemättä, kokematta. Ehkä se ei kuitenkaan ole elämän tarkoitus. Teen taidetta tai ainakin yritän.

maija@klemetti.net

Teoksia myytävänä Taikon sivuilla.

Teoksia on lainattavissa Espoon taidelainaamossa.